Zondagse wandeling naar Egmond en putje in Heiloo - Reisverslag uit Alkmaar, Nederland van Marjan Tini - WaarBenJij.nu Zondagse wandeling naar Egmond en putje in Heiloo - Reisverslag uit Alkmaar, Nederland van Marjan Tini - WaarBenJij.nu

Zondagse wandeling naar Egmond en putje in Heiloo

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Marjan

11 Juni 2009 | Nederland, Alkmaar

Zondag 7 juni voor de tweede maal deze wandeling gedaan vanuit station Castricum naar station Heiloo.
Onderweg kom je langs prachtig natuurgebied de duinen, bossen, akkers, de Abdijkerk in Egmond- Binnen, de Sint Adelbertusakker waar in de openlucht missen worden gehouden en natuurlijk de kaarsenmakerij en het putje in Heiloo met de Onze Lieve Vrouw ter Nood-kapel.

Met mooi weer zo'n 16 graden, prachtig wolkendek starten we (Tini, Annemieke en Marjan) vanuit NS station Castricum. We gaan direct linksaf richting Noordhollands Duinreservaat en kopen daar voor 1,20 een toegangskaartje.
Op een boomstronk waar we uitkijken over het aloude Oer-IJ eten we een punt lekkere yoghurttaart gemaakt van Annemieke. Hier laten we onze gedachten gaan, tjonge wat is dit een oud gebied: het maakte aan het begin van onze jaartelling deel uit van de zee. Het Oer-IJ, een zijtak van de Rijn, mondde hier uit in de Noordzee. We zijn er stil van en worden opgeschrikt door joggers, fietsers en andere natuurliefhebbers.
We lopen maar weer door en komen een stel paarden met 'n veulen tegen. Niet aanraken is heel moeilijk, we doen net alsof we niets zien en later draaien we om, om ze rustig te bekijken.
Koffie bij Johanneshof waar we na lange pauze toch maar weer opstappen, vooral door de woorden van de bediening: om drie uur gaat het regenen. We besluiten dat we dan wél moet doorstappen, ook al hebben we alle drie een regenjack mee.
Bij Egmond kunnen we door het broedseizoen niet door het weiland lopen, qua afstand maakt het niets uit.
Sint Adelbertusakker met put en drie prachtige houten beelden. Mooie tuin met wilde bloemenen. Op deze akker wordt elke eerste zondag na 25 juni een viering gehouden in de openlucht!
Er is een kapelletje waar we kaarsjes branden.
Op naar de Abdijkerk met het graf van Floris I, daarvoor nemen we een kijkje bij een expositie in NH Kerk, mooi gerestaureerd en wat ligt het verstild bij de dorpskern.
Abdijkerk: stilte, ruimte, prachtige glas in loodramen, sommige alleen met lichtgeel en blauw maar zo mooi mondgeblazen glas.
Op de website van Sedat las ik dat hij op dezelfde dag langs het graf van Floris II kwam, toeval bestaat niet.
's Morgens in het bos hebben we met Sedat gebeld en het luide gezang van de vogels laten horen. Ook hij had droog weer en was aan het begin van de bergen in Oostenrijk. Hij hijgde, maar ja hij liep door en wij stonden stil.
Leuk en gezellig om zo verhalen met elkaar uit te wisselen. We kregen meteen raad om 'n waterzak mee te nemen 'dat is zo handig en je drinkt meer dan je van te voren realiseert. Neem ook zakjes mee om water te zuiveren , want niet overal is er water.'
We overwegen je goede raad en doen nog 'n onderzoekje....

Na Egmond Binnen verlaten we definitief de duinen en lopen de polder in richting Heiloo en het putje.
Rond drie uur komen we daar aan en Gregoriaans gezang van priesters klinkt spoedig door het kapelletje.Voor we deze ceremonie verstoren hebben we gelukkig de kaarsjes gebrand.
Annemieke laat haar flesje met water uit de put vullen door een meisje die hierbij helpt.
Langs het spoor richting station. We scoren nog prachtige pioenrozen en Tini prachtige stengels bloemen voor haar dochter.
Tegen vier uur zijn we aan het einde en het is de hele dag droog gebleven.
Met een kopje thee nemen we ter afsluiting afscheid van een mooie dag en van elkaar.

• 10 Juli 2013 - 08:39

Manuela:

Wat een inspirerend mooi verslag! Ik ga altijd graag naar de Abdij in Egmond en het putje in Heiloo maar deze looproute heb ik nog nooit gedaan. Hebben jullie een routebeschrijving gevolgd? Waar kan ik die vinden?

• 28 Augustus 2013 - 09:17

Marjan:

Manuela de wandeling het komt uit het boekje “Wandelen langs heilige plaatsen".

Verslag uit: Nederland, Alkmaar

Laatste paar dagen in Turkije

08 Augustus 2009

14 - Feestje en scheerpartij
Marjan

Hi welkom bij Sultanstrail! Wij: Tini, Annemieke en Marjan gaan eind juli vanaf de Bulgaarse grens naar Istanbul lopen. Dit gaan we niet alleen doen. Sedat Cakir is op zaterdag 25 april al vanaf Zandvoort gaan lopen en het laatste gedeelte gaan we met hem en nog 9 andere, op papier zetten. Een wandelroute van ong 200 tot 280 km in het Europese gedeelte van de grens Bulgarije / Turkije naar Istanbul. De bestaande pelgrimsroute vanuit Europa door Turkije naar Jeruzalem loopt daar grotendeels langs een snelweg. Het is de bedoeling dat we een stillere route in kaart gaan brengen. Loop je via deze site met ons mee?

Actief sinds 26 April 2009